Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT ZAKONA O AGENCIJSKOM ZAPOŠLJAVANJU: Nacrt zakona prošao sve potrebne procedure i uskoro će se naći pred Vladom RS


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predsedavao je, 3. jula 2019. godine, sednici Socijalno-ekonomskog saveta, na kojoj nije bilo kvoruma.

U skladu sa tim, na sednici je bilo reči o strategiji ekonomskog razvoja Srbije do 2050. godine, reformama obrazovnog i privrednog sistema, kao i o zaustavljanju migracija mladih.

Đorđević je nakon sednice preneo da se jedna od tema odnosila i na zakon o agencijskom zapošljavanju, ocenivši da je tu oblast neophodno regulisati u što kraćem vremenskom roku.

Nacrt zakona o agencijskom zapošljavanju je prošao sve potrebne procedure i smatramo da je spreman da sa zaključkom od prošle sednice SES-a i sa svim pribavljenim mišljenjima, bude upućen Vladi. Očekujem da će se u narednom periodu zakon naći u skupštinskoj proceduri, objasnio je on.

Na sednici je, kako je naveo, bilo reči i o usklađivanju obrazovnog i privrednog sistema, kako bi se mladi školovali u skladu sa potrebama tržišta rada radi lakšeg pronalaženja posla i pozicioniranja među konkurencijom.

Unapređenim obrazovanjem omogućićemo mladima da lakše dođu do posla za koji su se školovali, objasnio je ministar i dodao de će se time privući i strani državljani da rade u našoj zemlji i tako utiču na stvaranje modernije i ekonomski stabilnije Srbije.

Na sednici je bilo reči i o Predlogu zakona o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije i član SES-a Miloš Nenezić podržao je predlog Koordinacionog tela za sprečavanje ekonomske migracije, kao i za donošenje strategije ekonomskog razvoja Srbije do 2050. godine, koja je veoma važna jer odlučuje o budućnosti zemlje.

Izvor: Vebsajt Vlade, 03.07.2019.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija