Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

NARODNA SKUŠTINA RS: Odbor za kulturu i informisanje utvrdio konačnu listu kandidata za Programski savet Javne medijske ustanove "Radio-televizija Srbije"


Na sednici skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje, održanoj 6. februara 2017. godine, članovi Odbora obavili su razgovor sa kandidatima za članove Programskog saveta i utvrdili konačnu listu kandidata za Programski savet Javne medijske ustanove "Radio-televizija Srbije".

Ujedno, članovi su na sednici utvrdili i liste kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije koji se bira na predlog nadležnog odbora Narodne skupštine, liste kandidata za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, kao i liste organizacija koje zajedno čine jedinstvenog ovlašćenog predlagača, koje su predložila udruženja filmskih, scenskih i dramskih umetnika i udruženja kompozitora u Republici Srbiji i nacionalni saveti nacionalnih manjina, zajedničkim dogovorom.

U okviru prve i druge tačke dnevnog reda, a u skladu sa Zakonom o javnim medijskim servisima ("Sl. glasnik RS", br. 83/2014, 103/2015 i 108/2016), Odbor je obavio razgovor sa 26 kandidata i većinom glasova utvrdio konačnu listu od 28 kandidata za članove Programskog saveta Javne medijske ustanove "Radio-televizija Srbije", koja će biti upućena Upravnom odboru RTS i koji će od predloženih izabrati 15-oro za članove.

Predloženi kandidati su: Branko Gardašević, Tijana Naumović, Miloš Stokić, Mirjana Maksimović, Tijana Kasper, Želimir Gvardiol, Maja Radović, Ivona Katić, Borka Popović, Ana Mandić, Aleksandar Zagorac, Balša Đogo, Aleksandar Dunđerin, Milivoje Pavlović, Predrag Obradović, Dejan Milenković, Vladan Terzić, Ivan Karl, Snežana Cvetković, Nebojša Spaić, Ivan Topalović, Duško Medić, Maja Vukadinović, Nikola Stojanović, Vuk Žugić, Dijana Subotički Miletić, Jovanka Todorović Savović i Milan Janković.

U nastavku sednice, Odbor je utvrdio i listu kandidata, a koji ispunjavaju uslove propisane javnim pozivom, za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije koji se bira na predlog nadležnog odbora Narodne skupštine.

Kandidati su: Miloš Rajković, Mirjana Krstić Blažić, dr Divna Vuksanović, Srđan Škoro, dr Maja Vukadinović i Aleksandar Crkvenjakov.

Takođe, Odbor je utvrdio i listu organizacija koje zajedno čine ovlašćenog predlagača i listu kandidata i za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije koji se bira na predlog udruženja filmskih, scenskih i dramskih umetnika i udruženja kompozitora u Republici Srbiji.

 Kandidati su: Božidar Nikolić, Željko Mijanović, Bratislav Petković i Darko Bajić, a organizacije: Udruženje filmskih umetnika Srbije, Udruženje dramskih pisaca Srbije, Akademija filmske umetnosti i nauke Srbije, Udruženje filmskih glumaca Srbije i Asocijacija filmskih reditelja Srbije.

Ujedno, većinom glasova utvrđene su i liste kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije i organizacija koji zajedno čine ovlašćenog predlagača, koji se biraju na predlog nacionalnih saveta nacionalnih manjina, zajedničkim dogovorom.

Kandidat za člana je Stefan Jovanović, dok je organizacija Nacionalni savet romske nacionalne maljine.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine, 06.02.2017.
Naslov: Redakcija