Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: ODRžAN KONSTITUTIVNI SASTANAK EKONOMSKOG KOKUSA - IZABRANI čLANOVI, PREDSEDNIK, POTPREDSEDNIK EKONOMSKOG KOKUSA, TE USVOJEN STATUT EKONOMSKOG KOKUSA. ČLANOVI KOKUSA RAZMOTRILI SU I PREDLOG ZAKONA O IZMENAMA ZAKONA O FINANSIRANJU LOKALNE SAMOUPRAVE


Prvi (konstitutivni) sastanak Ekonomskog kokusa

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije prof. dr Vladimir Marinković sazvao je prvi sastanak Ekonomskog kokusa, Parlamentarne grupe za ekonomski razvoj Narodne skupštine Republike Srbije.

Na sastanku su izabrani članovi Ekonomskog kokusa, u sledećem sastavu: Katarina Rakić, Žarko Mićin, Milosav Milojević, Đorđe Milićević, dr Aleksandra Tomić, Miroslav Aleksić, Ostoja Mijailović, Ognjen Pantović i prof. dr Vladimir Marinković.

U toku sastanka, članovi Ekonomskog kokusa su usvojili Statut Ekonomskog kokusa, a potom izabrali predsednika Ekonomskog kokusa prof. dr Vladimira Marinkovića i potpredsednika Katarinu Rakić.

Drugi sastanak Ekonomskog kokusa

Na drugom sastanku Ekonomskog kokusa održanom u Domu Narodne skupštine, razmatran je Predlog zakona o izmenama Zakona o finansiranju lokalne samouprave, a koji je članovima Kokusa obrazložila Ana Brnabić, ministarska državne uprave i lokalne samouprave.

Brnabić je istakla da su glavni razlozi za izmene zakona usklađivanje preraspodele prihoda ostvarenih po osnovu poreza na zarade između jedinica lokalne samouprave i Republike Srbije. Predložena rešenja imaju za rezultat preraspodelu sredstava od poreza na zarade u iznosu od 4,8 milijardi dinara sa lokalnog na republički nivo, kao meru fiskalne konsolidacije u cilju smanjivanja ukupnog fiskalnog deficita i očuvanja makroekonomske stabilnosti.

Sastanku su prisustvovali i stalni članovi Ekonomskog kokusa Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), koji aktivno učestvuju u definisanju zakonskih rešenja od značaja za privredu Republike Srbije.

Izvor: Press služba Narodne skupštine, 03.10.2016.
Naslov: Redakcija