Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

MINISTARSTVO FINANSIJA KUPUJE SOFTVER ZA PRAĆENJE UGOVORA POTPISANIH VAN PORTALA JAVNIH NABAVKI: Radi se o ugovorima za nabavke manje vrednosti, a rok za podnošenje ponuda je 2. septembar 2022. godine


Ministarstvo finansija planira da kupi softver za praćenje ugovora potpisanih van portala javnih nabavki i za to je namenilo 297,5 miliona dinara (2,5 miliona evra).

Radi se o ugovorima za nabavke manje vrednosti, koje treba pratiti jer u značajnom procentu učestvuju u ukupnim planiranim sredstvima organizacija javnog sektora, navodi se u tehničkoj specifikaciji.

Stoga, ministarstvo traži firmu koja će da razvije modul za "evidentiranje" i "praćenje realizacije" ugovora koji su potpisani na osnovu nabavki koje nisu realizovane kroz portal javnih nabavki, odnosno za koje dobavljač nije bio u obavezi da objavljuje na portalu javnih nabavki.

U tehničkoj specifikaciji se objašnjava da je potrebno da se uspostavi integracija, između ostalog, sa sistemom E-fakture, sa informacionim sistemom za praćenje javnih nabavki Ministarstva finansija, te platformom za poslovno izveštavanje unutar Ministarstva finansija.

"Kako je čitav ekosistem aplikacija Ministarstva finansija, sa kojima je potrebno uspostaviti integracije, zasnovan na Servisno orijentisanoj arhitekturi (SOA), predmetni Softver takođe mora da bude zasnovan na istoj arhitekturi baziranoj na mikroservisima", piše u specifikaciji.

Zbog toga, ponuđač treba da ima potvrdu proizvođača (ili ovlašćenog predstavnika proizvođača) informacionog sistema Ministarstva finansija "Platforme za konsolidaciju podataka i poslovno izveštavanje" u okviru Ministarstva finansija o kompatibilnosti ponuđenog softverskog rešenja i mogućnosti integracije sa Platformom za konsolidaciju podataka i poslovno izveštavanje i povezanih uprava, piše u kriterijumima za izbor privrednog subjekta.

Ponuđeno softversko rešenje treba da bude kompatibilno i sa Platformom za praćenje realizacije javnih nabavki u okviru Ministarstva finansija, pa je potrebna potvrda i njenog proizvođača ili ovlašćenog predstavnika proizvođača.

Traži se i autorizacija/ovlašćenje od proizvođača ili ovlašćenog predstavnika proizvođača za podugovaranje Oracle konsultantskih servisa.

Ponuđač u vreme podnošenja ponude treba da ima najmanje jednu uspešnu izvršenu integraciju poslovnog softverskog sistema (Enterprise rešenja) sa sistemom za poslovno izveštavanje u poslednje tri godine i minimalne vrednosti sto miliona dinara sa PDV-om.

Rok za podnošenje ponuda je 2. septembar.

Ministarstvo finansija je sredinom jula oglasilo tender za razvoj platforme za pregled i analizu podataka iz javnih nabavki, vredan 420,8 miliona dinara (oko 3,5 miliona evra).

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Nova ekonomija, Nevena Petaković, 03.08.2022.
Naslov: Redakcija