Zastava Bosne i Hercegovine

RASPISAN TENDER ZA NOVI SOFTVER ZA PREGLED I ANALIZU PODATAKA IZ JAVNIH NABAVKI: Rok za prijavu 9. avgust 2022. godine


Ministarstvo finansija raspisalo je tender za izradu platforme za pregled i analizu podataka iz javnih nabavki.

Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, Portal javnih nabavki je, sa ciljem potpune digitalizacije procesa javnih nabavki, pokrio samo jedan aspekt procesa javnih nabavki – njegov “ulaz”, a posle dodele posla određenom ponuđaču postoji čitav niz kompleksnih i međusobno povezanih aktivnosti koje je potrebno ispratiti i iskontrolisati, sve do završetka (tj. “izlaza”) dodeljenog ugovora.

Kao odgovor na ove nedostatke, dodaje se, Ministarstvo finansija je uvelo softver za praćenje realizacije javnih nabavki kroz praćenje postupka javne nabavke i praćenje realizacije ugovora, a sada se razvija i platforma za pregled i analizu podataka iz javnih nabavki.

Ova platforma će, kako je navedeno, imati module za praćenje zaključenih ugovora po relevantnim parametrima, za analizu i prediktivnu analitiku, praćenje istorijata ponuđača i praćenje ponuda, modul planova javnih nabavki i modul za klasifikaciju kategorija.

Kako je pojašnjeno, nova platforma će se baviti analizom ugovora, ponuđača i ponuda, a pored samog skladištenja podataka i dokumenata, čuvaće i servisno deliti informacije koje su neophodne za praćenje realizacije javne nabavke.

Platforma će biti integrisana sa postojećim softverom za praćenje javnih nabavki.

Vrednost posla je približno 421 milion dinara, a tender ističe 9. avgusta.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Izvor: Vebsajt Biznis, 11.07.2022.
Naslov: Redakcija