Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O KOMUNALNIM DELATNOSTIM: KOMISIJA ZA ZAšTITU KONKURENCIJE ZABRINUTA ZBOG NACRTA PROPISA. POTREBNO OBEZBEDITI RAVNOPRAVNE USLOVE ZA SVE UčESNIKE NA TRżIšTU KOMUNALNIH USLUGA, KAKO BI SE IZBEGLO STVARANJE ZAKONSKOG MONOPOLA


Komisija izrazila zabrinutost povodom predloženih izmena Zakona o komunalnim delatnostima

Komisija za zaštitu konkurencije uputila je dopis Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kojim je iznela stavove u vezi sa pojedinim odredbama Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o komunalnim delatnostima.

Komisija je naglasila značaj obezbeđivanja ravnopravnih uslova za sve učesnike na tržištu komunalnih usluga i u tom kontekstu skrenula pažnju na negativne efekte stvaranja zakonskog monopola.

Komisija izražava zabrinutost zbog činjenice da se Ministarstvo opredelilo za rešenja koja će dodatno ograničiti mogućnosti za konkurenciju na tržištu komunalnih delatnosti.

Komisija podseća da se samo kroz nadmetanje konkurenata kvalitetom i cenom, može ostvariti ekonomski napredak i dobrobit društva, a naročito korist potrošača.

Izvor: Vebsajt Komisija za zaštitu konkurencije, 02.12.2015.
Naslov: Redakcija