Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PRAVILNIK O REGISTRACIJI MOTORNIH I PRIKLJUČNIH VOZILA: Vlasnici vozila kojima se ne poklapa datum isteka saobraćajne dozvole sa datumom na registracionoj nalepnici moraju na šalter MUP radi usklađivanja datuma. U narednih mesec dana i zvanično će biti produžen rok za zamenu registarskih tablica za još dve godine


Mnogo vozača koji ovih dana registruju automobile neprijatno je iznenađeno na linijama tehničkih pregleda, koji inače nude usluge kompletne registracije, činjenicom da po registracionu nalepnicu moraju da odu, lično, na šalter MUP-a.

- Dobili smo uputstvo od MUP-a da sve kojima u narednoj kalendarskoj godini ističe važnost saobraćajne dozvole, bez obzira na to što je produžen rok za zamenu registarskih tablica za još dve godine, šaljemo u MUP po nalepnicu- kaže Dragan S. iz jednog beogradskog preduzeća koje vrši uslugu tehničkih pregleda. - Vozači su ljuti i smatraju da je sve to nepotrebno maltretiranje i gubitak vremena.

Pritom, ovo se odnosi samo na vozače kojima se ne poklapa datum isteka saobraćajne dozvole sa datumom na registracionoj nalepnici na kolima. Na primer, ukoliko vam saobraćajna dozvola ističe 5. februara 2018. godine, a na registracionoj nalepnici na automobilu vam stoji datum 7. februar, onda morate na šalter MUP - da se uskladi datum. Ukoliko vam se poklapa datum na saobraćajnoj i na nalepnici na šoferšajbni vozila, onda i dalje kompletnu registraciju možete da završite na tehničkom pregledu.

Dobra vest je i što vozači ne moraju da vade novu saobraćajnu dozvolu i da nalepnicu dobijaju, kao i do sada, prilikom registracije.

U MUP-u Srbije navode da je ceo postupak preusmeren na šaltere policije dok se i zvanično ne donese akt o produženju važenja registracionih tablica za još dve godine, kao što je nedavno najavio ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović. Očekuje se da će ovaj problem biti rešen najdalje za mesec dana.

U pitanju je prelazni period, koji svakako neće dugo trajati, a u želji da se izbegnu nepotrebne greške na linijama tehničkih pregleda, ali i različita tumačenja propisa, posao je preuzela policija. Tako je jedina muka odlazak u MUP i čekanje u redu, a za utehu, u novčaniku ostaje 2.190 dinara za tablice i 1.314 dinara za saobraćajnu dozvolu.

I dalje je moguće izbeći odlazak u MUP po registracionu nalepnicu ako za to angažujete neku od brojnih agencija koje pružaju usluge registracije vozila.

- Mi i dalje uz odgovarajuće ovlašćenje "donosimo nalepnicu" - kažu u jednoj beogradskoj agenciji.

Cena ove usluge je od 1.000 do 3.000 dinara.

Izvor: Vebsajt Novosti, P. Živković, 01.02.2017.
Naslov: Redakcija