Zastava Bosne i Hercegovine

DO KRAJA 2017. GODINE OČEKUJU SE IZMENE ZAKONA O PRIVREDNIM DRUŠTVIMA I O STEČAJU


Do kraja 2017. godine trebalo bi da budu usvojeni Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju, Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, Nacrt zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanje usaglašenosti, te izmene Zakona o Agenciji za osiguranje i finansiranje izvoza Republike Srbije ("Sl. glasnik RS", br. 61/2005 i 88/2010), izjavio je ministar privrede, Goran Knežević, u razgovoru sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Knežević je izrazio očekivanje da će se izmenama tih propisa pozicija Srbije na Duing listi Svetske banke dodatno poboljšati, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

On je šefa MMF-a Džejmsa Rufa, koji razgovara sa predstavnicima Vlade Republike Srbije u okviru poslednje, osme revizije trogodišnjeg Stend baj aranžmana iz predostrožnosti koju je Srbija sklopila 2015. sa MMF-om, upoznao i sa svim ostalim aktivnostima Ministarstva privrede koje su preduzete radi poboljšanja poslovne klime.

Rufa je zanimao i proces privatizacije i dinamika rešavanja statusa strateških preduzeća, kao i okončanje procesa privatizacije Galenike.

Knežević je zahvalio MMF-u na dosadašnjim sugestijama, koje su, kako je rekao, pomogle da se mnoge oblasti u resoru koji vodi unaprede.

Izvor: Vebsajt Politika, 31.10.2017.
Naslov: Redakcija