Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O DRŽAVNIM I DRUGIM PRAZNICIMA U REPUBLICI SRBIJI: Neradni dani povodom novogodišnjih praznika su petak 1. i subota 2. januar 2021. godine


Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji ("Sl. glasnik RS", br. 43/2001, 101/2007 i 92/2011 - dalje: Zakon), Nova godina je državni praznik i praznuje se 1. i 2. januara.

Dakle, neradni dani povodom novogodišnjih praznika su petak 1. i subota 2. januar 2021. godine.

Saglasno članu 2 ovog Zakona u Republici Srbiji praznuje se verski praznik Božić i to prvi dan, te je neradni dan četvrtak, 7. januar 2021. godine.

U dane državnih i verskih praznika koji se praznuju u Republici Srbiji ne rade državni i drugi organi, privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga.

Državni i drugi organi, privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga dužni su da, u skladu sa Zakonom i propisima donesenim na osnovu Zakona, obezbede neprekidno obavljanje delatnosti, odnosno usluga i u dane državnih i verskih praznika koji se praznuju u Republici Srbiji ako bi zbog prekida obavljanja delatnosti, odnosno usluga nastale štetne posledice za građane i državu.

Privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga čija priroda delatnosti, odnosno tehnologija procesa rada zahteva neprekidan rad, mogu da rade i u dane državnih i verskih praznika koji se praznuju u Republici Srbiji.

Kompanija Paragraf čestita Vam predstojeće praznike.

Izvor: Redakcija, 30.12.2020.