Zastava Bosne i Hercegovine

POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA USTANOVE KULTURE ČIJI JE OSNIVAČ REPUBLIKA, AUTONOMNA POKRAJINA I JEDINICE LOKALNE SAMOUPRAVE


Ministarstvo kulture i informisanja i reprezentativni sindikati radnika u kulturi potpisali su danas Poseban kolektivni ugovor za ustanove kulture čiji je osnivač Republika, Autonomna Pokrajina i jedinice lokalne samouprave.

U ime Ministarstva ugovor je potpisao ministar Vladan Vukosavljević, dok su u ime sindikata potpisnici predsednica Samostalnog sindikata kulture Srbije Dragana Đorđević, predsednik Granskog sindikata kulture i umetnosti "Nezavisnost" Dragan Milanović i zamenik predsednika grane kulture Konfederacije slobodnih sindikata Smiljana Stokić.

Vukosavljević je tom prilikom izrazio zadovoljstvo jer je potpisan ugovor koji je plod zajedničke saradnje sindikata i resornog ministarstva.

Đorđević je, napomenuvši da će se neke stvari korigovati u pregovorima naredne godine, izrazila zahvalnost Ministarstvu na razumevanju i konstruktivnom prilazu pregovorima.

Stokić je istakla da će se u narednoj godini težiti ka tome da se reše još neka važna pitanja kao što su dnevnice za putovanja u inostranstvo zaposlenih u ustanovama kulture.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 29.12.2018.
Naslov: Redakcija