Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

IZGRADNJA STANDARDIZOVANE I ODRŽIVE BEŽIČNE LOKALNE RAČUNARSKE MREŽE NAJAVLJENA ZA JANUAR 2019. GODINE


Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Tatjana Matić poručila je nagrađenim nastavnicima na konkursu “Digitalni čas” da su oni nosioci reforme obrazovanja i da bez njih digitalizacija školstva ne bi dala adekvatne rezultate.

Matić je na svečanom uručenju diploma za “Digitalni čas” za 2018/2019. školsku godinu u Narodnoj skupštini Republike Srbije saopštila da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sprovelo već sedmi put taj konkurs, prepoznavši ključnu ulogu nastavnika u uspešnoj primeni informaciono-komunikacionih tehnologija u obrazovanju.

Ona je istakla da su ulaganja u infrastrukturu dodatni podsticaj unapređenju nastave, ističući da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, sprovodi kapitalni projekat “Povezane škole”, koji obuhvata ukupan razvoj e-obrazovanja.

U prethodne dve godine sve škole u Srbiji povezane su na Akademsku mrežu Srbije, a naredni korak jeste izgradnja standardizovane i održive bežične lokalne računarske mreže, čiji je početak planiran u januaru 2019. godine, najavila je ona.

Na ovogodišnji nagradni konkurs “Digitalni čas”, čiji je cilj podsticanje upotrebe informacionih tehnologija kao nastavnih sredstava, prijavljeno je 375 radova, od kojih je 51 rad odabran za nagradu, i to: 17 radova u oblasti matematike, računarstva, informatike i tehničkog obrazovanja, 17 radova u oblasti društvenih nauka, umetnosti i sporta, i 17 radova u oblasti prirodnih nauka.

Do sada je na svim prethodnim konkursima pristiglo ukupno 1.835 radova koji su ispunili uslove i objavljeni su u zborniku dostupnom na sajtu Ministarstva zbornikradova.mtt.gov.rs.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 29.12.2018.
Naslov: Redakcija