Zastava Bosne i Hercegovine

JAVNA RASPRAVA O PREDLOGU STRATEGIJE BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU U REPUBLICI SRBIJI ZA PERIOD OD 2023. DO 2027. GODINE SA AKCIONIM PLANOM ZA NJENO SPROVOĐENJE: Rasprava će trajati do 15. novembra 2023. godine


Na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Odbor za privredu i finansije doneo je zaključak o sprovođenju javne rasprave o Predlogu strategije bezbednosti i zdravlja na radu u Republici Srbiji za period od 2023. do 2027. godine sa Akcionim planom za njeno sprovođenje (u daljem tekstu: Predlog strategije).

Predlog strategije sačinila je Radna grupa u koju su imenovani predstavnici: Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva zdravlja, Ministarstva privrede, Ministarstva prosvete, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Privredne komore Srbije, Fakulteta zaštite na radu u Nišu, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Mašinskog fakulteta u Beogradu, Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj-NALED, Unije poslodavaca Srbije, Saveza samostalnih sindikata Srbije, Ujedinjenih granskih sindikata “Nezavisnost”, Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije i “Udruženja za bezbednost i zdravlje na radu Srbije”.

Javna rasprava o Predlogu strategije sprovodiće se u periodu do 15. novembra 2023. godine za predstavnike državnih organa, javnih službi, privredne subjekte, sindikate, udruženja poslodavaca, privredne komore, stručnu javnost, predstavnike nevladinog sektora i druge zainteresovane učesnike.

Učesnici javne rasprave pozivaju se da u toku perioda trajanja javne rasprave dostavljaju predloge, sugestije, inicijative i komentare na imejl adresu: upravazabzr@minrzs.gov.rs, odnosno pisanim putem Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Upravi za bezbednost i zdravlje na radu, Beograd, Nemanjina 22-26, sa naznakom: “za javnu raspravu”.

Nakon završetka javne rasprave Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja će analizirati sve sugestije učesnika u javnoj raspravi i sačiniti izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi koji će objaviti na svojoj internet stranici Ministarstva i portalu e-Konsultacije najkasnije u roku od 15 dana od dana okončanja javne rasprave.


Izvor: Vebsajt Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, 27.10.2023.
Naslov: Redakcija