Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT STRATEGIJE RAZVOJA SISTEMA JAVNOG INFORMISANJA: Tekst nove medijske strategije biće dostavljen Evropskoj komisiji


Novi Nacrt medijske strategije i izveštaj koji se odnosi na komentare eksperta Evropske komisije Frančeska Šakitana biće dostavljeni Evropskoj komisiji, a po dobijanju njenog mišljenja očekuje se završetak procedure za usvajanje tog dokumenta, saopšteno je posle sastanka premijerke Ane Brnabić sa članovima Radne grupe za izradu strategije.

Radna grupa za izradu Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji, čiji je mandat bio obnovljen u trajanju od mesec dana, završila je rad na usaglašavanju otvorenih pitanja u tom dokumentu i predala ga Vladi Republike Srbije 23. oktobra, navodi se u saopštenju.

Članovi Radne grupe obavestili su premijerku da su razmotrili i preporuke i komentare na Nacrt strategije koje je izradio ekspert Evropske komisije iz Brisela dr Frančesko Šakitano.

Brnabić je zahvalila članovima Radne grupe na konstruktivnom radu u proteklih mesec dana, kako bi dokument bio usaglašen u skladu sa dogovorom i istakla da je to još jedna potvrda da je proces usvajanja strategije inkluzivan i transparentan.

Ona je zahvalila i predstavnicima međunarodnih organizacija i partnerima, koji su aktivno podržali ceo proces usvajanja strategije.

Sastanku su prisustvovali ambasador Kraljevine Norveške Jern Eugen Jelstad, zamenik šefa Misije OEBS u Srbiji Džozef Melot i zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji Mateja Norčič Štamcar, navodi se u saopštenju Vlade Republike Srbije.

Izvor: Vebsajt RTV, 28.10.2019.
Naslov: Redakcija