Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

U PRIPREMI NACRT ZAKONA O NACIONALNOM OKVIRU KVALIFIKACIJA: Održan sastanak Međuministarske radne grupe za uspostavljanje i implementaciju NOKS-a. Predstavnici relevantnih institucija uputili sugestije koje će Ministarstvo prosvete razmotriti, a zatim Nacrt zakona uputiti na javnu raspravu


27. oktobra 2017. godine održan je sastanak Međuministarske radne grupe za uspostavljanje i implementaciju Nacionalnog okvira kvalifikacija (NOKS)

Tokom sastanka predstavljen je i razmatran predlog Nacrta zakona o nacionalnom okviru kvalifikacija izrađen od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, odnosno sektora za razvoj i visoko obrazovanje, a u skladu sa sugestijama operativnih članova Međuministarske radne grupe.

Prof. dr Vesna Mandić, pomoćnik ministra za razvoj i visoko obrazovanje, prezentovala je članovima sve odredbe i članove Nacrta zakona, nakon čega je usledila diskusija. Predstavnici relevantnih institucija koji su bili prisutni imali su pozitivne komentare i konstruktivne kritike koje su bile uvažene od strane prof. dr Mandić.

Sastanku održanom u Ministarstvu prisustvovali su i predstavnici Ministarstva privrede, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Privredne komore Srbije, Nacionalne službe za zapošljavanje, Unije poslodavaca Srbije, Saveta za stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Nacionalnog prosvetnog saveta, Konferencije univerziteta Srbije, Konferencija akademija strukovnih studija Srbije, Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost i Saveza samostalnih sindikata Srbije

Nakon razmatranja sugestija na Nacrt zakona, isti će biti prosleđen na javnu raspravu, u skladu sa daljim procedurama potrebnim za usvajanje novog zakona.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, 27.10.2017.
Naslov: Redakcija