Zastava Bosne i Hercegovine

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ZDRAVSTVENOJ DOKUMENTACIJI I EVIDENCIJAMA U OBLASTI ZDRAVSTVA: Rasprava će trajati do 18. septembra 2023. godine


U postupku pripreme Nacrta zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva, Ministarstvo zdravlja sprovodi javnu raspravu o Nacrtu zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva (u daljem tekstu: Nacrt zakona), koji je sastavni deo ovog programa.

Javna rasprava o Nacrtu zakona biće sprovedena u periodu do 18. septembra 2023. godine.

Učesnici u javnoj raspravi su predstavnici: državnih organa, organizacije obaveznog zdravstvenog osiguranja, komora zdravstvenih ustanova i privatne prakse, udruženja pacijenata, stručne javnosti i drugi zainteresovani učesnici.

Tekst Nacrta zakona biće postavljen na internet stranici Ministarstva zdravlja i na portalu e-Konsultacije.

Ministarstvo zdravlja organizovaće prezentacije i rasprave u:

- Novom Sadu, 31. avgusta 2023. godine, u periodu od 10 do 13 časova, u prostorijama Medicinskog fakulteta, Novi Sad, Hajduk Veljkova 3, Amfiteatar III - nova zgrada;

- Nišu, 11. septembra 2023. godine, u periodu od 12 do 15 časova, u prostorijama Medicinskog fakulteta, Niš, Bulevar dr Zorana Đinđića 81, Svečani amfiteatar AO;

- Kragujevcu, 14. septembra 2023. godine, u periodu od 12 do 15 časova, u prostorijama Grada Kragujevca, Kragujevac, Trg slobode 3, Skupštinska sala.

Pozivaju se učesnici javne rasprave da svoje primedbe, predloge, inicijative, komentare i sugestije dostave, u periodu održavanja javne rasprave, na imejl adresu: zakon.RIZIS.javnarasprava2023@zdravlje.gov.rs ili pismenim putem Ministarstvu zdravlja, Beograd, Nemanjina 22-26, sa naznakom: “Za javnu raspravu o Nacrtu zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva”.

Po okončanju javne rasprave Ministarstvo zdravlja će analizirati sve primedbe, predloge i sugestije učesnika u javnoj raspravi i na osnovu toga sačiniti izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi i u roku od 15 dana od dana okončanja javne rasprave isti objaviti na internet stanici Ministarstva zdravlja i portalu e-Konsultacije.


Izvor: Vebsajt Ministarstvo zdravlja, 28.08.2023.
Naslov: Redakcija