Zastava Bosne i Hercegovine

OBAVEZE USTANOVA OBRAZOVANJA I VASPITANJA POVODOM POČETKA ŠKOLSKE GODINE I AKTUELNOSTI U POSLOVANJU PREDŠKOLSKIH USTANOVA I OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA: Paragraf organizuje vebinar 21. septembra 2020. godine


Početak školske 2020/2021. godine odvija se u uslovima proglašene epidemije zarazne bolesti na teritoriji Republike Srbije, a ove okolnosti zahtevaju i specifičan način organizovanja obrazovno-vaspitnog rada. S tim u vezi, Kompanija Paragraf organizuje vebinar "Obaveze ustanova obrazovanja i vaspitanja povodom početka školske godine i aktuelnosti u poslovanju predškolskih ustanova i osnovnih i srednjih škola", 21. septembra 2020. godine.

Najaktuelnija tema vebinara jesu stručna uputstva Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koja se odnose na realizaciju i ostvarivanje obrazovno – vaspitnog rada i angažovanje zaposlenih u školskoj 2020/2021. godini.

Nakon dobijene saglasnosti Komisije Vlade, u ustanovama obrazovanja i vaspitanja u toku je sprovođenje velikog broja javnih konkursa za prijem u radni odnos na neodređeno vreme. Predmet ovog vebinara jesu brojne nedoumice i svakodnevna pitanja povodom raspisivanja, sprovođenja i okončanja konkursa, odnosno tumačenje odredaba člana 154. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja ("Sl. glasnik RS", br. 88/2017, 27/2018 - dr. zakon, 10/2019, 27/2018 - dr. zakon i 6/2020).

Učesnici vebinara imaće priliku da se upoznaju sa najaktuelnijim stručnim mišljenjima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja vezanim za organizovanje obrazovno-vaspitnog rada i angažovanje zaposlenih u školskoj 2020/2021. godini, kao i sa tumačenjem spornih zakonskih odredaba koje uređuju postupak sprovođenja javnog konkursa za prijem u radni odnos u ustanovu obrazovanja i vaspitanja.

Vebinar je namenjen direktorima, sekretarima, nastavnicima i ostalim zaposlenima u ustanovama obrazovanja i vaspitanja.

Teme vebinara:

  • Stručno uputstvo za organizaciju i realizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnoj školi u školskoj 2020/2021. godini
  • Stručno uputstvo za organizovanje i ostvarivanje nastave neposrednim putem i putem učenja na daljinu za srednje škole u školskoj 2020/2021. godini
  • Stručno uputstvo za postupanje prilikom angažovanja zaposlenih u ustanovama obrazovanja i vaspitanja
  • Ostala stručna uputstva i akti koji budu doneti do dana održavanja vebinara
  • Zasnivanje radnog odnosa i nedoumice vezane za raspisivanje, sprovođenje i okončanje konkursa za prijem u radni odnos u ustanovi obrazovanja i vaspitanja (član 154. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja)

Predavači:

  • Biljana Antić - Prosvetni inspektor grada Beograda
  • Ranko Jerković - Pomoćnik glavnog i odgovornog urednika stručnih časopisa "Budžetski instruktor" i "Pravo u javnom sektoru"

Detaljne informacije o vebinaru (teme, prijavu, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) preuzmite na stranici "Obaveze ustanova obrazovanja i vaspitanja povodom početka školske godine i aktuelnosti u poslovanju predškolskih ustanova i osnovnih i srednjih škola

Izvor: Redakcija, 30.08.2020.