Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

NACRT AMANDMANA NA USTAV RS: Intenzivan rad na završetku teksta


Ministarstvo pravde i Vlada Republike Srbije posvećeno rade na završetku novog teksta ustavnih amandmana i usaglašavanju sa preporukama Venecijanske komisije, istakla je Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić u razgovoru sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem.

 Premijerka je objasnila da je ovo važan posao na kojem su predstavnici Vlade intenzivno radili u proteklom periodu i izrazila uverenje da će tekst u najskorijem periodu biti završen i prosleđen Narodnoj skupštini na usvajanje.

Šef Delegacije Evropske unije ocenio je da je za Srbiju ključan napredak u oblasti reforme pravosuđa i vladavine prava, kao i sprovođenje svih obaveza u pregovaračkom procesu iz poglavlja 23 i 24.

Kada je u pitanju donošenje medijske strategije, premijerka je objasnila da se vodi kontinuirani dijalog Vlade i predstavnika medijskih udruženja.

Ona je ocenila da budući dokument treba da omogući i garantuje sigurnost predstavnika medija i njihovo pravo na nesmetan rad, ali uz poštovanje zakona.

Izvor: Vebsajt Vlade, 30.08.2018.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija