Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

RESORNO MINISTARSTVO NE RAZMATRA NIKAKVO UKIDANJE NI SMANJIVANJE PRAVA OSOBA SA INVALIDITETOM


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević izjavio je da se ne razmatra nikakvo ukidanje ni smanjivanje prava osoba sa invaliditetom, istakavši da je saradnja države i nevladinog sektora od ključnog značaja za ostvarenje njihovih interesa.

Đorđević se sastao sa predstavnicima Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS), koja predstavlja krovnu organizaciju i okuplja više od 870.000 osoba sa invaliditetom i njihovih pravnih zastupnika uključenih u organizacije i saveze organizacija osoba sa pojedinačnim i različitim vrstama invaliditeta.

On je tom prilikom poručio da osobe sa invaliditetom zaslužuju više i bolje, i dodao da treba koliko već od danas da zajedno i intezivnije radimo na svim segmentima – finansijskim, normativnim, pa i medijskim.

Ministar je dodao da je Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom uvek otvoren za razgovor i da su oni tu da se zajedno sa predstavnicima NOOIS-a bore za interese osoba sa invaliditetom.

Pomoćnik ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević ocenila je da ima prostora za bolju saradnju između ovog sektora i lokalnih samouprava.

Barošević je predložila zajedničke posete predstavnika resornog ministarstva i NOOIS-a jedinicama lokalnih samouprava kako bi na najbolji mogući način zastupali i ispunili zajedničke interese.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 29.07.2017.
Naslov: Redakcija