Zastava Bosne i Hercegovine

PDV I ELEKTRONSKO FAKTURISANJE - AKTUELNA PITANJA U VEZI SA IZDAVANJEM E-FAKTURA, ISPRAVNOŠĆU E-FAKTURE U SMISLU PROPISA O PDV I EVIDENTIRANJEM PDV U SEF: Paragraf organizuje vebinar 13. juna 2023. godine


Kompanija Paragraf organizovaće, 13. juna 2023. godine, vebinar na temu “PDV i elektronsko fakturisanje - Aktuelna pitanja u vezi sa izdavanjem e-Faktura, ispravnošću e-Fakture u smislu propisa o PDV i evidentiranjem PDV u SEF”.

Izdavanje e-fakture i evidentiranje PDV u SEF i dalje predstavljaju novinu u praksi, gde se javlja veliki broj pitanja i nedoumica kod obveznika, posebno u periodu sačinjavanja pregleda obračuna PDV i podnošenja poreske prijave PDV. S tim u vezi, na vebinaru će biti reči o e-fakturi kao računu u smislu propisa o PDV, pre svega u smislu pravilnog iskazivanja pojedinih elemenata na e-fakturi kako bi se zadovoljila formalna ispravnost E-fakture u smislu propisa o PDV, zatim o ostvarivanju prava na odbitak prethodnog poreza po e-fakturama i nekim slučajevima, dostavljanju priloga uz e-fakturu i poreskim posledicama iskazivanja PDV u dokumentima koji se dostavljaju uz e-fakturu ili izvan SEF-a, storniranju e-faktura i posledicama storniranja iz ugla propisa o PDV i sl.

Pored toga, druga tema biće izuzeci od obaveze izdavanja e-faktura u specifičnim slučajevima i evidentiranje PDV u pojedinačnim i zbirnim evidencijama PDV na SEF-u.

Kao i uvek, trudićemo se da odgovorimo na što veći broj pitanja učesnika vezanih za ove teme.

Učesnici će moći od predavača da čuju odgovore na mnoga aktuelna pitanja u vezi sa izdavanjem e-faktura i primenom propisa o PDV prilikom izdavanja e-faktura, u vezi sa ostvarivanjem prava na odbitak prethodnog poreza na osnovu e-fakture, storniranjem e-fakture iz ugla propisa o elektronskom fakturisanju i PDV, kao i na pitanja koja se tiču evidentiranja PDV u SEF.

Vebinar je namenjen računovođama, poreskim savetnicima, finansijskim direktorima, kao i svim licima koja u svom radu primenjuju propise o elektronskom fakturisanju i propise PDV.

Teme vebinara:

  • Formalna ispravnost e-fakture kao uslov za ostvarivanje prava na odbitak prethodnog poreza
  • Storniranje e-fakture iz ugla propisa o elektronskom fakturisanju i propisa o PDV
  • Izuzeci od obaveze izdavanja e-fakture u pojedinim slučajevima
  • Evidentiranje PDV u SEF

Predavači:

  • Tijana Smiljanić - odgovorni urednik stručnog časopisa “Poresko-računovodstveni instruktor”
  • Olica Pješčić - pomoćnik glavnog i odgovornog urednika stručnog časopisa “Poresko-računovodstveni instruktor”.

Detaljne informacije o vebinaru (način prijave, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) možete saznati na stranici “PDV i elektronsko fakturisanje - Aktuelna pitanja u vezi sa izdavanjem e-Faktura, ispravnošću e-Fakture u smislu propisa o PDV i evidentiranjem PDV u SEF“.


Izvor: Redakcija Paragraf Lex, 30.5.2023.