Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

IZBOR TUŽILAČKIH I SUDIJSKIH PRIPRAVNIKA: Održan prijemni ispit za javnotužilačke pripravnike, dok se za sudijske održava 5. juna 2018. godine


Prijemni ispiti za kandidate koji su se prijavili za nova javnotužilačka mesta održan je 29. maja 2018. godine u isto vreme, od 11.00 časova, na četiri pravna fakulteta - u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, a ministarka pravde Nela Kuburović pozdravila je kandidate i poželela im sreću i uspeh.

Kandidati su polagali prijemni ispit za nova mesta javnotužilačkih pripravnika u okviru konkursa koji je Ministarstvo pravde raspisalo krajem 2017. godine za prijem novih 160 sudijskih i tužilačkih pripravnika za osnovne i više sudove, kao i za osnovna i viša tužilaštva u Srbiji.

Za 39 mesta tužilačkih pripravnika prijavilo se 247 kandidata, dok se za 121 mesto sudijskih pripravnika prijavilo 500 kandidata.

Kuburović im je poželela i da tužilaštvo dobije najbolje pripravnike i istakla da je polaganje ispita u isto vreme u nekoliko gradova prvi put da se u Srbiji na taj način sprovodi test.

Zainteresovani su mogli uživo da prate polaganje ispita na sajtu Pravosudne akademije iz sva četiri grada.

Kandidati koji su se prijavili biće rangirani na osnovu postignutog uspeha tokom studiranja i postignutog rezultata na testu.

Prijemni ispit za sudijske pripravnike biće održan u utorak, 5. juna, po istom principu kao i za tužilačke pripravnike i takođe će ga organizovati Pravosudna akademija.

Izvor: Vebsajt Novosti, 29.05.2018.
Naslov: Redakcija