Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ODLUKA O NAČINU, USLOVIMA I NAKNADAMA ZA PREUZIMANJE PODATAKA U ELEKTRONSKOJ FORMI O STATUSNIM I DRUGIM PROMENAMA PRAVNIH I FIZIČKIH LICA REGISTROVANIH U AGENCIJI ZA PRIVREDNE REGISTRE: Rešenje o registraciji preduzetnici mogu da dostave bankama i u elektronskoj formi


Preduzetnici, koji su se elektronski registrovali u APR-u, nisu dužni da rešenje o upisu u registar dostave banci u papirnom obliku, već ga mogu dostaviti i u elektronskoj formi, prilikom podnošenja dokumentacije radi otvaranja poslovnog računa.

Narodna banka Srbije je podsetila na propise iz svoje nadležnosti na osnovu kojih banke mogu da preuzmu podatke od organizacije nadležne za vođenje registra privrednih subjekata u elektronskoj formi, i to direktnim zahtevom upućenim Agenciji za privredne registre ili neposrednim uvidom u registar privrednih subjekata koji vodi APR na svojoj internet stranici.

Banke mogu sve potrebne podatke i same da preuzmu preko APR- ovog veb servisa, u skladu sa Odlukom o načinu, uslovima i naknadama za preuzimanje podataka u elektronskoj formi o statusnim i drugim promenama pravnih i fizičkih lica registrovanih u Agenciji za privredne registre ("Sl. glasnik RS", br. 56/2011).

Izvor: Vebsajt APR, 29.05.2018.
Naslov: Redakcija