Zastava Bosne i Hercegovine

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI MINISTRA BEZ PORTFELJA ZADUŽENOG ZA DEMOGRAFIJU I POPULACIONU POLITIKU I RAZVOJNE AGENCIJE SRBIJE: Cilj sporazuma je podizanje svesti poslodavaca o potrebi za usklađivanjem rada i roditeljstva


Sporazum o saradnji ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku i Razvojne agencije Srbije potpisan je 30. marta 2017. godine, a primarni cilj sporazuma je podizanje svesti poslodavaca o potrebi za usklađivanjem rada i roditeljstva.

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, Slavica Đukić Dejanović rekla je da je potpisivanje memoranduma o saradnji veliki korak jer će pomoći ostvarenju jednog od izuzetno važnih pronatalitetnih ciljeva s obzirom da je natalitet u Srbiji jedan od ključnih nacionalnih zadataka.

"Mislim da Razvojna agencija Srbije kroz kancelarije i potencijal koji ima može svim onim subjektima koji imaju nameru da investiraju u našu zemlju na prvom koraku da pomogne ostvarenju cilja usklađivanja rada i roditeljstva koji je jedna od mera pronatalitetne politike", rekla je Đukić Dejanović.

Ona je istakla da je potpisan sporazum sa Privrednom komorom Srbije gde se radi na razvijanju svesti zaposlenih i poslodavaca o usklađivanju rada i roditeljstva, kao i da je u toku istraživanje koje PKS sprovodi u saradnji sa Republičkim zavodom za statistiku, kojim je obuhvaćeno 550 privrednih subjekata sa više od 5.000 zaposlenih u 169 opština u Srbiji koje treba da pokaže postojeće stanje, ali i pravce u kojim se treba kretati.

Sporazum će omogućiti da RAS u svojim aktivnostima usmerenim ka preduzetnicima, ukaže na važnost potreba zaposlenih roditelja i budućih roditelja, kako bi na najbolji način i za poslodavca i za porodicu, uskladili svoje porodične i poslovne obaveze.

V.d. direktora RAS Željko Sertić rekao je da je ovaj sporazum značajan za unapređenje saradnje dve institucije u cilju efikasnijeg sprovođenja mera populacione politike u Srbiji.

"Zajedničkim aktivnostima, ali i kroz aktivnosti RAS radićemo na podizanju svesti o značaju roditeljstva kao i usklađivanju rada i roditeljstva", rekao je Sertić.

Izvor: Vebsajt RTV, 30.03.2017.
Naslov: Redakcija