Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

MINISTARSTVO PRIVREDE: U aprilu 2017. godine namenska kontrola startapova


Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović najavila je da će u aprilu 2017. godine početi namenska kontrola kredita za započinjanje poslova.

Ona je Ukazala da će se kontrole startapova sprovoditi da bi se videlo da li se data sredstva koriste namenski i da li ima zloupotreba, kako bi oni kojima je podrška stvarno neophodna i u buduće imali takvu podršku.

Prema rečima Obradović Jovanović korisnici start ap kredita ne treba da se plaše namenske kontrole već treba da je iskoriste da dobiju dodatne savete od kontrolora i da dogovore druge vidove podrške.

Ona je ukazala i da se upravo završava izbor banaka i da će se za dve tri nedelje biti objavljen javni pozivi za preduzeća koja žele da konkurišu za povoljne kredite kod banaka namenjene za ulaganje u proizvodnu opremu.

"Nama je želja da svi programi započeti u Godini preduzetništva 2016. budu nastavljeni i da preduzetnici, kako početnici tako i oni koji već posluju mogu da znaju šta mogu da očekuju od podrške države u narednom periodu", rekla je Obradović Jovanović.

Navodi da je interesovanje za programe podrške koji se nude veliko, naglašavajući da se biraju oni održivi projekti jer nikome nije u interesu da se upušta u nešto što nema perspektivu na tržištu, dodavši da se na sajtu Godina preduzetništva mogu naći detaljne informacije o svoj raspoloživoj pomoć koja postoji.

Izvor: Vebsajt RTV, 30.03.2017.
Naslov: Redakcija