Zastava Bosne i Hercegovine

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O AUTORSKOM I SRODNIM PRAVIMA: Rasprava će trajati do 19. februara 2023. godine


U postupku pripreme Nacrta zakona o autorskom i srodnim pravima, Ministarstvo privrede sprovodi javnu raspravu o Nacrtu zakona o autorskom i srodnim pravima.

Javna rasprava o Nacrtu zakona sprovodi se u periodu do 19. februara 2023. godine.

Učesnici u javnoj raspravi su svi subjekti zainteresovani za pitanja prava autora književnih, naučnih, stručnih i umetničkih dela, prava interpretatora, proizvođača fonograma, audiovizuelnog dela, emisija i prvog izdavača slobodnog dela kao prava srodna autorskom pravu, prava proizvođača baza podataka, način ostvarivanja autorskog i srodnih prava, kao i za pitanja sudske zaštite tih prava.

Nacrt zakona pripremila je Posebna radna grupa za pripremu teksta Nacrta zakona o autorskom i srodnim pravima, u čijem radu su učestvovali predstavnici organa i organizacija čiji je delokrug povezan sa sadržinom ovog zakona.

Pored predstavnika Ministarstva privrede. u radu na pripremi Nacrta zakona učestvovali su i predstavnici Ministarstva pravde, Zavoda za intelektualnu svojinu, Privredne komore Srbije, Narodne biblioteke Srbije, Organizacije muzičkih autora Srbije (SOKOJ), Organizacije proizvođača fonograma Srbije (OFPS), Organizacije za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora (PI) i Inicijative digitalna Srbija.

Primedbe, predlozi i sugestije dostavljaju se Ministarstvu privrede, putem elektronske pošte na e-mail adresu: privrednadrustva@privreda.gov.rs ili pisanim putem na adresu: Ministarstvo privrede, Kneza Miloša 20, 11000 Beograd, sa napomenom: “Za javnu raspravu o Nacrtu zakona o autorskom i srodnim pravima”.

Po okončanju javne rasprave, Ministarstvo privrede analiziraće sve primedbe, predloge i sugestije učesnika u javnoj raspravi i sačiniće izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu zakona koji će u roku od 15 dana od dana okončanja javne rasprave objaviti na internet stranici Ministarstva privrede i na Portalu “eKonsultacije".

Izvor: Vebsajt Ministarstvo privrede, 30.01.2023.
Naslov: Redakcija