Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojen Zakon o izmenama i dopunama Zakona o Vojsci Srbije, strategije iz oblasti odbrane i bezbednosti, potvrđeni međunarodni sporazumi


U Danu za glasanje, Narodna skupština je većinom glasova narodnih poslanika usvojila:

  • Zakon o izmenama i dopunama Zakona o Vojsci Srbije,
  • Strategiju odbrane Republike Srbije,
  • Strategija nacionalne bezbednosti Republike Srbije,
  • Odluku o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Republike Srbije,
  • Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Češke Republike o saradnji u oblasti odbrane i
  • Zakon o potvrđivanju Sporazuma Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Severne Makedonije o uspostavljanju graničnog prelaza Miratovac-Lojane.

 U Danu za glasanje Narodna skupština izabrala je Juditu Popović, koju je predložio nadležni odbor Narodne skupštine, Zorana Simjanovića, koga su predložila udruženja filmskih, scenskih i dramskih umetnosti i udruženja kompozitora u Republici Srbiji i Aleksandra Vitkovića, koga su predložili nacionalni saveti nacionalnih manjina za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije. Predsednica Narodne skupštine čestitala je izabranim članovima REM i poželela im u svoje i u ime narodnih poslanika uspeh u radu.

Tokom sednice Vlada je povukla iz procedure Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o upravljanju migracijama, koji je bio predložen kao šesta tačka dnevnog reda sednice.

Pošto je Narodna skupština obavila odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković zaključila je Desetu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2019. godini, nakon čega je hor "Nokturno" izveo himnu Republike Srbije čime je završeno Drugo redovno zasedanje Narodne skupštine u 2019. godini.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine, 27.12.2019.
Naslov: Redakcija