Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

USLUGE PIO FONDA NA PORTALU EUPRAVA: M-4 obrazac za utvrđivanje staža osiguranja, zarade i visine uplaćenih doprinosa, državne institucije će razmenjivati između sebe


Zahvaljujući saradnji Direkcije za elektronsku upravu i Fonda PIO, dokument za utvrđivanje staža osiguranja, zarade i visine uplaćenih doprinosa, državne institucije će razmenjivati između sebe, bez potrebe da građani odlaze na šaltere i sami pribavljaju.

Novine koje se odnose na M-4 obrazac biće samo prvi korak ka potpunoj digitalizaciji usluga PIO fonda, a umesto u redovima i pred šalterima, građani će sve usluge koje Fond nudi moći da koriste u potpunosti online - putem Nacionalnog portala "eUprava".

Direktor Direkcije za elektronsku upravu, Dušan Stojanović, izjavio je da zajedno sa partnerima iz PIO fonda rade na tome da građani, osim onih koji na tome ne insistiraju, ne dolaze u kontakt sa ovim dokumentom.

"To, primera radi znači, da roditelji koji žele da upišu dete u vrtić, više neće morati da provode sate i sate pred šalterima u Nemanjinoj ulici, čekajući da im se izda M-4 obrazac", naveo je Stojanović na konferenciji "Smart eGovernment 2015".

Onog trenutka kada apliciraju za neku od predškolskih ustanova, PIO će ovaj dokument automatski poslati nadležnim institucijama, bez potrebe da roditelji to sami i fizički obave, kao što je to do sada bio slučaj, istakao je Stojanović.

Stojanović je potvrdio da će saradnja Direkcije i PIO biti dugoročna i strateška i da za cilj ima potpunu digitalizaciju svih usluga Fonda.

Postavljanje usluga PIO fonda na Nacionalni portal eUprava nosi brojne benefite, kako građanima, tako i privrednim subjektima. Umesto pred šalterima, oni će moći da u potpunosti online - uz pomoć računara i internet konekcije - obave sve poslove prema PIO, bez čekanja u redovima i bez fizičkog odlaska na šalter, dodao je Stojanović.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 29.10.2015.
Naslov: Redakcija