Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKLJUČENA ŠESTA SEDNICA DRUGOG REDOVNOG ZASEDANJA NARODNE SKUPŠTINE RS U 2014. GODINI: Usvojeni Predlog zakona o izmenama Zakona o sudijama, Predlog zakona o izmenama Zakona o javnom tužilaštvu i Predlog zakona o izmeni Zakona o legalizaciji objekata


U Danu za glasanje, 29. oktobra, Narodna skupština je, većinom glasova narodnih poslanika, usvojila Predlog zakona o izmenama Zakona o sudijama, Predlog zakona o izmenama Zakona o javnom tužilaštvu i Predlog zakona o izmeni Zakona o legalizaciji objekata.

Većinom glasova Narodna skupština je usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o trgovini naoružanjem i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Kraljevine Španije o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka.

U Danu za glasanje Narodna skupština je većinom glasova usvojila listu kandidata za predsednika Komisije za zaštitu konkurencije, koju je podneo Odbor za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku. Narodna skupština većinom glasova izabrala je doc. dr Miloja Obradovića za predsednika Komisije za zaštitu konkurencije. Na sednici je, takođe usvojena Lista kandidata za članove Saveta Komisije za zaštitu konkurencije, koju je podneo Odbor za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku. Narodna skupština većinom glasova izabrala je dr Veljka Milutinovića, Mirjanu Mišković Vukašinović, Marka Obradovića i Ivana Ugrina za članove Saveta Komisije za zaštitu konkurencije.

Većinom glasova narodnih poslanika usvojen je i Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković zaključila je Šestu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2014. godini.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 29.10.2014.