Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POSTIGNUT DOGOVOR O REKONSTRUKCIJI POKRAJINSKE VLADE


Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Demokratska stranka (DS) postigle su konačni dogovor o rekonstrukciji pokrajinske vlade.

"Termin održavanja sednice zavisi od predsednika skupštine, a kadrovska rešenja za rekonstruisanu vladu saopštiće njen predsednik Bojan Pajtić", rekao je Tanjugu zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš, dodajući da očekuje da će LSV zadržati sekretarijate za kulturu i informisanje i sport i omladinu, te da će dobiti nadležnosti nad još jednim sekretarijom, a to će najverovatnije biti sekretarijat za poljoprivredu.

Predsednik poslaničkog kluba SVM u pokrajinskoj skupštini Šandor Egereši rekao je da očekuje da će Mihalj Njilaš i dalje ostati pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine i potpredsednik Pokrajinske vlade.

Rekonstrukcija podrazumeva preraspodelu nadležnosti u okviru vlade Vojvodine tako što će neki sekretarijati koji danas pripadaju DS na neki način doći pod kontrolu koalicionih partnera, rekao je predsednik Pokrajinskog odbora DS i potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin.

Do razgovora o rekonstrukciji pokrajinske vlade, kako je ranije rekao predsednik Bojan Pajtić, došlo je na inicijativu LSV i SDS, koje su, po njemu, predložile da njihova participacija u pokrajinskoj vladi bude povećana.

Izvor: RTV