Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

POTPISAN POSEBAN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA POLICIJSKE SLUŽBENIKE


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić potpisali su danas u Beogradu Poseban kolektivni ugovor za policijske službenike (PKU) koji će stupiti na snagu u naredna dva dana.

„Novi kolektivni ugovor pružiće neke nove mogućnosti zaposlenima. Ovaj dokument je i pokazatelj kako zajedničkim radom sa predstavnicima sindikata, kroz ozbiljan i odgovoran pristup možemo doći do rezultata“, rekao je Stefanović nakon potpisivanja PKU.

Ministar je ukazao da su pregovori oko Posebnog kolektivnog ugovora bili prilika da se razmotri sve ono što je urađeno u prethodnom periodu, ali i da se vidi šta je to novo što može da se učini za zaposlene, ne narušavajući budžet Republike Srbije, a istovremeno pokazujući brigu o ljudima.

„Naš zadatak u prethodnoj godini bio je da omogućimo da policajci dobiju novu opremu, vozila i uniforme“, rekao je Stefanović i podsetio da su zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova dobili i „Karticu pogodnosti“ kojom mogu da ostvare određene popuste u većem broju prodavnica širom Srbije.

Predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić istakao je da je potpisani Poseban kolektivni ugovor najbolji koji su policijski službenici imali do sada.

Lukić je čestitao policajcima potpisivanje novog PKU i ukazao da su pregovori za njegovu izradu bili dugi i teški.

„Razgovori sa radnom grupom nisu išli lako sve do momenta dok se u kolektivno pregovaranje nije uključio ministar Stefanović koji je i ovom prilikom pokazao da mu je zaista stalo da policijski službenici dobiju najbolji mogući kolektivni ugovor“, rekao je Lukić.

Izvor: Odeljenje za medije i komunikacije MUP-a, 29.08.2019.
Naslov: Redakcija