Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ADVOKATI OBUSTAVILI RAD NA 7 DANA


Advokatska komora Srbije i Advokatska komora Beograda obaveštavaju javnost da će od ponedeljka 30.07.2018. godine stupiti u jednonedeljnu potpunu obustavu rada, a zbog ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, koje se dogodilo 28.07.2018. u Beogradu.

Advokatska komora Srbije i Advokatska komora Beograda saopštavaju da će upotrebiti sve svoje resurse i izvršiti pritisak na nadležne državne organe kako bi počinioci ovog zločina bili pronađeni u najkraćem roku.

- Ubistvo advokata Miše Ognjanovića na najdrastičniji način pokazuje u kakvim okolnostima advokati u Srbiji vrše svoju profesionalnu delatnost. Ovo ubistvo je samo poslednje u nizu brojnih napada na advokate od kojih je veliki broj do danas ostao nerasvetljen. Jednonedeljnom obustavom rada šalje se jasna poruka jedinstva profesije i čvrste rešenosti da se sa ovakvim slučajevima advokatura neće miriti. -

Advokatska komora Srbije i Advokatska komora Beograda najenergičnije zahtevaju od svih nadležnih državnih organa da momentalno stave u funkciju sve raspoložive kapacitete, jer je od suštinske važnosti u ovakvim slučajevima odgovarajuća reakcija tužilaštva i policije u prvih nekoliko dana.

Predstavnici advokature će bez odlaganja zatražiti hitne sastanke sa ministrom unutrašnjih poslova i ministrom pravde kako bi se sagledale sve preduzete aktivnosti i formirao poseban istražni tim koji bi činili predstavnici tužilaštva, policije i advokature u cilju brzog pronalaženja počinilaca čime bi se poslala jasna poruka svakome ko misli da može ubiti advokata i proći nekažnjeno.

Advokatska komora Srbije i Advokatska komora Beograda raspisaće novčanu nagradu onome ko nadležnom tužilaštvu dostavi verodostojnu informaciju koja će dovesti do podizanja optužnice protiv izvršioca i naručioca ovog ubistva.

Izvor: Vebsajt Advokatske komore Srbije, 28.07.2018.
Naslov: Redakcija