Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILNIK O NAČINU RASPOREĐIVANJA UČENIKA ZA UČENJE KROZ RAD: Ministarstvo prosvete izdalo upustvo za upis učenika po dualnom modelu obrazovanja


Ministarstvo prosvete Srbije je objavilo informaciju o načinu upisa učenika na obrazovne profile koji se realizuju po dualnom modelu obrazovanja.

U uputstvu upućenom roditeljima i učenicima preko škola, piše da učenici koji žele da se upišu na obrazovni profil koji se realizuje po dualnom modelu, u listi želja upisuju šifru obrazovnog profila iz Konkursa i raspoređuju se po obrazovnim profilima u skladu sa ukupnim brojem poena.

"U Konkursu za upis učenika u prvi razred srednje škole u Srbiji za školsku 2023/24. godinu obrazovni profili su, bez obzira da li se realizuju po klasičnom ili dualnom modelu nastave, označeni istom šifrom, s tim da je uz svaki profil dat broj učenika koji može da se upiše za realizaciju po dualnom modelu", stoji u uputstvu.

Dalje se navodi da će nakon sprovedenog upisa, škole na početku školske godine organizovati roditeljske sastanke na kojima će se predstaviti kompanije sa kojima škole imaju ugovore o realizaciji dualnog modela obrazovanja, odnosno učenja kroz rad.

"Nakon ovih informativnih sastanaka, predstavljanja i međusobnog upoznavanja, učenici i roditelji će imati priliku da se izjasne da li žele da deo nastave realizuju po dualnom modelu kao učenje kroz rad", piše u informatoru Ministarstva prosvete.

Raspoređivanje učenika koji se izjasne za dualni model nastave po kompanijama, realizovaće se u skladu sa Pravilnikom o načinu raspoređivanja učenika za učenje kroz rad ("Sl. glasnik RS", br. 102/2018).

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt Radio 021, 29.06.2023.
Naslov: Redakcija