Zastava Bosne i Hercegovine

PROJEKAT „MOJA PRVA PLATA“ OSVOJIO JE PRVO MESTO NA TAKMIČENJU U BRISELU


„Moja Prva Plata“ (MPP), projekat Vlade Srbije i Privredne komore Srbije, osvojio je prvo mesto na takmičenju u Briselu , kao najbolja inicijativa u prethodnoj godini koja u centar ekonomije stavlja ljude, smanjujući jaz između urbanog i ruralnog razvoja, razlika u prihodima i razvoja tržišta rada.

Nagrada je dodeljena u kategoriji „Prospertitet", a izbor je odredio žiri od 23 stručnjaka širom sveta i preko 8.300 glasova publike. Na konferenciji u organizaciji Emerging Europe proglašeni su najbolji projekti iz regiona koji obuhvata 23 zemlje Centralne, Istočne, Jugo-istočne Evrope i Kavkaza.

Kroz dva ciklusa programa MPP preko 17.000 mladih dobilo je priliku da stekne prvo radno iskustvo, a više od 10.000 poslodavaca da dođe do nedostajućih kadrova. Pored potvrde poslodavaca i mladih da je ovaj program odgovorio na njihove potrebe, ovime smo dobili i međunarodno priznanje za čiju realizaciju su se na konferenciji zainteresovale druge zemlje sa namerom da sprovedu sličan program.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Izvor: Vebsajt Privredne komore Srbije, 25.06.2022.
Naslov: Redakcija