Zastava Bosne i Hercegovine

1. JUL 2020. GODINE ROK ZA VERIFIKACIJU NALOGA NA PORTALU EUPRAVA


Rok za verifikaciju naloga na portalu eUprava je 1. jul 2020. godine. Verifikacija profila je potrebna kako bi se unapredila bezbednost naloga u skladu sa važećom regulativom Srbije.

Građani treba da do navedenog roka prilože validan identifikacioni dokument kako bi verifikovali svoj profil jer će u suprotnom njihov nalog biti obrisan, navodi se na portalu eUprava.

Korisnici čiji nalozi budu obrisani, već 1. jula mogu izvršiti ponovnu registraciju uz prilaganje validnog identifikacionog dokumenta.

Kako možete da verifikujete profil:

1. Potrebno je da odete na Portal eUprava na adresi www.euprava.gov.rs.

2. U gornjem desnom uglu izaberite opciju prijavljivanja i unesite Vaše korisničko ime i lozinku.

3. Nakon uspešne prijave pojaviće Vam se u gornjem delu prozora obaveštenje. Kliknite na reč "adresi".

4. Nakon toga otvoriće Vam se prozor gde je potrebno je da priložite očitanu, skeniranu ili fotografisanu ličnu kartu ili pasoš. Ukoliko prilažete ličnu kartu obavezno je da fotografišete obe stranice lične karte.

5. Nakon što priložite identifikacioni dokument, kolegama iz tehničke službe je potrebno najviše 24 časa da ga provere i da verifikuju profil o čemu će Vas obavestiti putem elektronske pošte. Ukoliko Vaš zahtev bude odbijen, dobićete obaveštenje sa tačnim razlogom odbijanja, te je potrebno da ponovite postupak do navedenog roka.

Ukoliko imate dodatna pitanja pišite na Kontakt.

Izvor: Vebsajt B92, 28.06.2020.
Naslov: Redakcija