Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRVI BANKOMAT NA KOJEM SE I PRODAJU I KUPUJU BITKOINI U SRBIJI: U planu je servis za naplatu preko bitkoina za pravna lica, kako bi firme mogle od svojih klijenata da primaju bitkoine kao način plaćanja, a da njima na račun stigne dinarski priliv


U Beogradu je počeo da radi prvi dvosmerni Bitkoin bankomat, na kojem će građani moći da kupuju, ali i prodaju ovu valutu.

"Ovo je prvi automat na kojem će moći da se i prodaju i kupuju bitkoini, a postoji i opcija da se dodaju i druge kriptovalute i to je nešto na čemu ćemo tokom leta raditi", kaže Aleksandar Matanović, direktor firme ECD, koja se bavi trgovinom bitkoin valutom u Srbiji.

Uskoro, kaže on, planiraju da lansiraju servis za naplatu preko bitkoina za pravna lica, kako bi firme mogle od svojih klijenata da primaju bitkoine kao način plaćanja, a da njima na račun stigne dinarski priliv.

On kaže da će svi građani moći da koriste ovaj bankomat, ali da praksa pokazuje da su korisnici bitkoin bankomata u svetu uglavnom ljudi koji su dobro upućeni u funkcionisanje ove valute.

"Imamo u vidu da je određenoj populaciji potrebno malo više informacija i zato organizovaćemo da jednom nedeljno neko od nas bude ovde po nekoliko sati, pored automata. Svako ko hoće da kupi ili proda, a treba mu pomoć, moći će da dobije bilo koju vrstu informacija i da mu se nađemo pri ruci", objašnjava Matanović. Najavljuje da će u narednom periodu biti postavljeni ovakvi bankomati i u drugim gradovima Srbije.

Izvor: Vebsajt 021, 29.06.2017.
Naslov: Redakcija