Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: Parlament će nastaviti da doprinosi Dunavskoj strategiji


Predsednca Narodne skupštine, Maja Gojković, izjavila je da će parlament nastaviti da daje svoj doprinos u okviru Dunavske strategije putem podrške aktivnim projektima i pronalaženjem novih oblika saradnje.

Ona je poručila da je za Srbiju i države koje nisu članice EU, posebno značajno što imaju mogućnost da budu uključeni u ovu strategiju makro regiona EU, kako na nivou izvršne, tako i nivou zakonodavne vlasti.

"Razmena iskustava u okviru Dunavske parlamentarne konferencije, posebno po pitanjima putne infrastrukture, prevencije i odbrane od poplava, kao i razvoja privredne saradnje u regionu, važan je način uspostavljanja još boljih odnosa država kroz koje Dunav protiče", navela je Gojkovićeva uz podsećanje da je Narodna skupština protekle sedmice bila domaćin Treće konferencije parlamentaraca dunavskog regiona.

Dan Dunava, koji se ove godine obeležava 11. put, prilika je, kako je istakla, da se podsetimo i ukažemo na značaj zaštite reke Dunav i racionalnu upotrebu vodnih resursa.

Ona je navela i da postoji potreba jačeg povezivanja i saradnje zemalja dunavskog sliva, posebno u oblasti ekonomije, ekologije, turizma, što je prepoznato u projektu Evropske unije - Dunavska strategija, u kome Srbija aktivno učestvuje.

Izvor: Press služba Skupština Srbije, 29.06.2015.