Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: Održane sednice Odbora za kulturu i informisanje i Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo: Odbijeno 35 amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima, od čega su 32 amandmana u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom RS


29. sednica Odbora za kulturu i informisanje

Odbor za kulturu i informisanje je, na sednici održanoj 29. juna 2015. godine, razmatrao Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima, koji je podnela Vlada, u pojedinostima.

Odbor i Vlada nisu prihvatili nijedan od 35 amandmana, koje su narodni poslanici podneli na ovaj Predlog zakona.

Sednici su prisustvovali predstavnici Ministarstva kulture i informisanja.

121. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, održanoj 29. juna 2015. godine, razmotreni su amandmani na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima, koji je podnela Vlada.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima narodni poslanici podneli su 35 amandmana. Članovi Odbora ocenili su da su 32 amandmana u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na sednici je ocenjeno da amandman na član 1. koji je podnela Biljana Hasanović Korać i amandman na član 1. koji su podneli Dragan Šutanovac, Jovana Jovanović, Jovan Marković i Vesna Marjanović, nisu u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Izvor: Press služba Skupština Srbije, 29.06.2015.