Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

IZMEŠTANJE PALATE PRAVDE U KATANIĆEVU ULICU: Nakon rekonstrukcije u Palati pravde u Savskoj ulici biće smešteni Više javno tužilaštvo, Viši sud, Prvo osnovno javno tužilaštvo i krivično odeljenje Prvog osnovnog suda, kao i pritvorska jedinica Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Drugi osnovni sud i tužilaštvo, Apelaciono javno tužilaštvo, Republičko javno tužilaštvo i Državno veće tužilaca svoju stalnu adresu dobiće u Katanićevoj 15, u zgradi nekadašnjeg Vojno-tehničkog instituta


Kompletan Prekršajni apelacini sud preselio se početkom aprila 2016. godine u renoviranu zgradu nekašanjeg vojnog objekta u Katanićevoj ulici broj 15, dok se na istoj lokaciji privode kraju radovi na rekonstrkuciji velikog objekta u kojima će biti sedišta nekoliko sudova, tužilaštava i najviših pravosudnih insitucija.

"Prekršajni apelacioni sud je 4. aprila kompletno preseljen iz Timočke u novu zgradu u Katanićevoj, a već sutradan počeo je sa radom u punom kapacitetu", rekao je portparol tog suda Aleksandar Ilić.

U istoj zgradi koja ima preko 3.000 kvadratnih metara neto površine, sa Prekršajnim apelacionim sudom planirano je useljenje zajedničkih službi pravosudnih organa u Beogradu.

Tokom juna i jula na tom objektu je predviđena rekonstrukcija fasade i krova kao i spoljašnje uređenje, a ukupna vrednost svih radova iznosi milion dinara.

Na velikom objektu zgrade Vojnotehničkog instituta na istoj adresi (Katanićeva 15) završetak radova adaptacije za potrebe pravosudnih organa, koji su počeli u maju prošle godine, očekuju se do kraja jula 2016. godine.

U toj zgradi bi privremeno mogli da budu smešteni neki od sudova koji se sele iz Palate pravde čija je rekonstrukcija planirana od septembra 2016. godine.

Neto površina Velikog objekta u Katanićevoj ulici iznosi oko 12.000 kvadratnih metara, a u njemu će biti sedište Drugog osnovnog suda i Drugog osnovnog javnog tužilaštva, Apelacionog javnog tužilaštva, Republičkog javnog tužilaštva i Državno veće tužilaca.

Prema planu, Drugi osnovni sud će dobiti deo podruma i prizemlja, prvi, drugi i deo trećeg sprata, Drugo osnovno javno tužilaštvo - deo podruma i prizemlja, deo trećeg sprata i četvrti sprat, Apelaciono javno tužilaštvo - deo podruma, prizemlja, šesti, sedmi i osmi sprat, Republičko javno tužilaštvo - deo prizemlja i peti sprat, a Državno veće tužilaca u Beogradu - deveti, 10, i 11. sprat.

U podrumu ispod sudnica biće smeštene pritvorske jedinice i arhive, a u prizemlju, šalteri i pisarnice.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 28.05.2016.
Naslov: Redakcija