Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UREDBA O IZMENAMA I DOPUNAMA UREDBE O MERAMA ZA VREME VANREDNOG STANJA: Od 1. maja 2020. godine Vlada može dozvoliti obavljanje delatnosti prevoza putnika u međunarodnom vazdušnom saobraćaju, pod uslovom da budu primenjene sve preventivne mere koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19


Od 1. maja 2020. godine, u zavisnosti od epidemiološke situacije, Vlada Republike Srbije može doneti odluku o ublažavanju mera, odnosno dozvoliti obavljanje delatnosti prevoza putnika u međunarodnom vazdušnom saobraćaju sa aerodroma u Srbiji.

Uslov je da budu primenjene sve preventivne mere koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19, navodi se u Uredbi o izmenama i dopunama Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja ("Sl. glasnik RS", br. 60/2020).

Kako se precizira, mere kojima se osigurava bezbednost zaposlenih i bezbednost korisnika usluga podrazumevaju obaveznu dezinfekciju svih aerodromskih prostorija, opreme, mobilijara, dezinfekciju transportnih sredstava, obaveznu upotreba zaštitnih sredstava, odnosno maski i rukavica, obavezno merenje temperature svim putnicima na svim letovima, kako dolaznim tako i odlaznim.

Izvor: Vebsajt Blic, 27.04.2020.
Naslov: Redakcija