Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODLUKA O DOPUNI ODLUKE O OGRANIČENJU ORGANIZOVANJA IGARA NA SREĆU: Priređivači posebnih i klasičnih igara na sreću mogu nastaviti sa priređivanjem igara u objektima čija površina nije veća od 400 m² pod uslovom da budu primenjene sve preventivne mere koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19


Svi koji se bave igrama na sreću mogu da nastave da rade, ali samo u objektima čija površina nije veća od 400 kvadratnih metara i pod uslovom da primenjuju sve preventivne mere koje se odnose na sprečavanje širenja virusa korona i osigurava bezbednost zaposlenih i korisnika usluga.

U Odlucio dopuni Odluke o ograničenju organizovanja igara na sreću ("Sl. glasnik RS", br. 60/2020), precizira se da u prostoriji mora biti ograničen broj lica, da se mora poštovati stalna socijalna distanca, odnosno međusobno rastojanje između dva lica od najmanje dva metra.

U slučaju manjeg rastojanja, mora se obezbediti staklena, plastična ili slična barijera, a obavezna je dezinfekcija prostorija, podova, mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad posle pružene usluge svakom pojedinačnom korisniku.

Takođe, obavezna je upotreba zaštitnih sredstava, odnosno maski i rukavica, kako od strane zaposlenih tako i od korisnika usluga.

Nije dozvoljeno posluživanje hrane, odnosno pića, a vlasnici kazina, kladionica i drugih mesta gde se priređuju igre na sreću moraju da donesu poseban plan primene mera, kao sastavni deo akta o proceni rizika koji se donosi u skladu sa zakonom i propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Izvor: Vebsajt Blic, 27.04.2020.
Naslov: Redakcija