Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VLADA RS: Doneta Uredba o izmeni i dopuni Uredbe o utvrđivanju programa izvođenja radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2019. godinu, dopunjena Odluka o uslovima i načinu za smanjenje carinskih dažbina na određenu robu, odnosno za izuzimanje određene robe od plaćanja carinskih dažbina u 2019. godini


Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o izmeni i dopuni Uredbe o utvrđivanju programa izvođenja radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2019. godinu.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavezalo se da što pre raspiše konkurs za dodelu sredstava, kako bi se blagovremeno sproveo postupak javne nabavke.

Neophodno je iskoristiti optimalne klimatske uslove za izvođenje radova na poljoprivrednom zemljištu (adekvatna vlažnost, nivo podzemnih voda i drugo), kako bi radovi bili uspešno izvedeni u tekućoj kalendarskoj godini.

Na sednici su usvojene dopune Odluke o uslovima i načinu za smanjenje carinskih dažbina na određenu robu, odnosno za izuzimanje određene robe od plaćanja carinskih dažbina u 2019. godini.

Ovom odlukom smanjena je carinska stopa sa osam na nula odsto za određenu robu (sredstva) koja se koristi za potrebe ugradnje u liftove, čime se utiče na smanjenje cene gotovog proizvoda na domaćem tržištu i povećanje konkurentnosti na inostranom.

Rimokatolička crkva Svetog Mihaela Arkanđela sa Župnim domom u Kraljevu dobila je status spomenika kulture. Crkva je sagrađena 1933. godine za potrebe velikog broja stanovnika katoličke veroispovesti iz Francuske, Nemačke i zapadnih delova Kraljevine Jugoslavije, koji su se doselili u Kraljevo, radi angažovanja u novoformiranom Vazduhoplovno –tehničkom zavodu.

Kao reprezentativni primer gotske sakralne arhitekture velike umetničke i istorijske vrednosti, ovaj verski objekat zaslužio je status spomenika kulture.

Izvor: Vebsajt Vlade, 25.04.2019.
Naslov: Redakcija