Zastava Bosne i Hercegovine

POTPISAN MEMORANDUM O SERTIFIKACIJI VAKCINACIJE IZMEĐU SRBIJE I GRČKE: Ulazak u Grčku od sredine aprila uz potvrdu o vakcinaciji, bilo kojom vakcinom. Za decu do 10 godina nije potrebna vakcina, niti PCR test, dok je za stariju od 10 godina potreban negativan test


Građani Srbije moći će da otputuju na letovanje u Grčku ove godine uz potvrdu da su se vakcinisali bilo kojom vakcinom. To je dogovoreno na sastanku ministra turizma Grčke Harisa Teokarisa i ministarke trgovine i turizma Srbije Tatjane Matić.

Kada je reč o deci, Teoharis je ukazao da za decu do 10 godina nije potrebna vakcina, niti PCR test, dok je za stariju od 10 godina potreban negativan test.

Nakon sastanka saopšteno je da će građani Srbije u Grčku moći već sredinom aprila, odnosno da očekuju otvaranje granica tada.

Takođe, građani Srbije moći će u tu zemlju da uđu i preko Makedonije i Bugarske.

Haris Teodoharis, grčki ministar turizma i Tatjana Matić, srpska ministarka turizma su potpisali Memorandum o sertifikaciji vakcinacije.

Grčki ministar je na konferenciji za medije rekao da će njegova zemlja prihvatiti sve vakcine, uključujući i kinesku i rusku, iako one još nisu prihvaćene na nivou EU.

Izvor: Vebsajt Blic, 29.03.2021.
Naslov: Redakcija