Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

NASTAVAK SARADNJE KOMPANIJE PARAGRAF I PRAVNOG FAKULTETA U KRAGUJEVCU


Dugogodišnju uspešnu saradnju kragujevački Pravni fakultet i kompanija Paragraf, nastavljaju kroz realizaciju brojnih zajedničkih programa, naučnih skupova, besplatnu obuku studenata za pretraživanje najsveobuhvatnije pravne elektronske baze podataka.

Potpisivanjem novog protokola o saradnji, nastavlja se zajednički rad na obuci studenata, koji poslednje decenije prilikom konkurisanja za posao u struci, moraju da poseduju veštine u korišćenju pravne baze podataka.

Do sada je kompanija Paragraf Lex kroz obuku osposobila 6000 studenata u Srbiji i 600 visokoškolaca kragujevačkog Pravnog fakulteta.

Nastavak dugogodišnje saradnje ozvaničen je i formalno potpisivanjem novog protokola između Pravnog fakulteta i kompanije Paragraf Lex, a koji su potpisali dekan profesor dr Dragan Vujisić i generalni direktor kompanije Paragraf, Bratislav Milovanović.

Time su stvoreni uslovi da se nastavi program obuke za pretraživanje najveće pravne baze Paragraf Lex, u elektronskom obliku.

Kurs se, kao i do sada, na Pravnom fakultetu organizuje za sve zainteresovane studente, zaposlene i osoblje fakulteta, koje ne dolazi iz pravne struke.

Odvijaće se u kabinetu, kroz koji je tokom ranijih godina, obuku prošlo nekoliko stotina, sada već, diplomaca Pravnog fakulteta.

Za savladanu veštinu korišćenja pravne baze podataka posle 15 časova polaznici dobijaju sertifikat.

Vreme kada su pravnici listali zbornike, knjige, propise je odavno prošlo. Moderan pravnik u nekoliko koraka u bazama poput ove dolazi do potrebnih dokumenata ili obrazaca. Da bi se lakše kretali u bazi, imaju mogućnost besplatne obuke.

Iskustva iz prethodnih godina ukazuju da za ovu vrstu obuke vlada veliko interesovanje.

Novi oblici saradnje između kragujevačkog Pravnog fakulteta i kompanije Paragraf Lex ogledaju se u zajedničkim projektima.

Prvi sledi već u maju, na tradicionalnom 14. međunarodnom savetovanju, a među učesnicima koji će se okupiti na Pravnom fakultetu biće i kompanija Paragraf Lex.

Više o potpisivanju protokola možete pogledati u prilogu Radio televizije Kragujevac.

Izvor: Vebsajt RTK, Slađana Obradović, 28.03.2018.
Naslov: Redakcija