Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

REPUBLIČKI FOND ZA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE: Aktiviran elektronski servis za proveru statusa proizvodnje zdravstvenih kartica. Ukoliko servis pruži informaciju da je zdravstvena kartica proizvedena, osigurano lice treba da se javi matičnoj filijali, odnosno ispostavi, kako bi preuzelo zdravstvenu karticu


Republički fond za zdravstveno osiguranje je aktivirao elektronski servis za proveru statusa proizvodnje zdravstvenih kartica.

Iz tog Fonda je saopšteno da ovaj servis pruža mogućnost osiguranim licima da provere da li je njihova zdravstvena kartica proizvedena. Servis je dostupan na sajtu Republičkog fonda, pod naslovom Proverite da li je vaša zdravstvena kartica proizvedena.

Da bi osigurano lice dobilo povratnu informaciju o statusu proizvodnje zdravstvene kartice, potrebno je da unese svoj LBO broj i da klikne na dugme "Proveri".

- Primenom ovog servisa, sva osigurana lica će moći da se informišu o statusu proizvodnje njihove zdravstvene kartice bez potrebe odlaska na šalter Republičkog fonda - rekla je dr Verica Lazić v.d. direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Ukoliko servis na sajtu pruži informaciju da je zdravstvena kartica proizvedena, osigurano lice treba da se javi matičnoj filijali, odnosno ispostavi, kako bi preuzelo zdravstvene kartice.

Izvor: Vebsajt Blic, 29.03.2017.
Naslov: Redakcija