Zastava Bosne i Hercegovine

UREDBA O ODREĐIVANJU DELATNOSTI KOD ČIJEG OBAVLJANJA NE POSTOJI OBAVEZA EVIDENTIRANJA PROMETA NA MALO PREKO ELEKTRONSKOG FISKALNOG UREĐAJA: Fiskalna kasa nije obaveza za pijačne tezge i pružanje marketinških usluga u maloprodajnom objektu pravnim licima


Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o određivanju delatnosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa na malo preko elektronskog fiskalnog uređaja ("Sl. glasnik RS", br. 141/2022) propisano je da se, počev od 31. decembra 2022. godine, delatnostima za koje ne postoji obaveza evidentiranja prometa na malo i primljenih avansa za promet na malo preko elektronskog fiskalnog uređaja (EFU) smatraju i delatnosti pružanja marketinških usluga u maloprodajnom objektu pravnim licima, odnosno obveznicima poreza na prihode od samostalne delatnosti u smislu zakona kojim se uređuje porez na dohodak građana.

Takođe, obveznicima fiskalizacije koji se bave prodajom dobara i usluga na pijačnim tezgama i sličnim objektima odložena je obaveza evidentiranja prometa na malo i primljenih avansa za promet na malo preko EFU zaključno sa 31. decembrom 2023. godine.

Izvor: Vebsajt Poreske uprave, 28.12.2022.
Naslov: Redakcija