Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKONI O IZMENAMA ZAKONA O JAVNIM MEDIJSKIM SERVISIMA I O PRIVREMENOM UREĐIVANJU NAČINA NAPLATE TAKSE ZA JAVNI MEDIJSKI SERVIS: Amandmanima, koji su postali sastavni delovi zakona, predviđeno je da će se RTS i RTV u naredne dve godine finansirati iz državnog budžeta i od takse, umesto još godinu dana kako je prvobitno bilo predloženo


Radio-televizija Srbije i Radio-televizija Vojvodine finansiraće se u naredne dve godine i iz državnog budžeta i od takse, umesto još godinu dana kako je prvobitno bilo predloženo.

To je predviđeno amandmanima na Predlog zakona o izmeni Zakona o javnim medijskim servisima i Predlog zakona o izmeni Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, koje je prihvatila Vlada Republike Srbije, te su postavili sastavni deo ovih zakona, a koje je Narodna skupština Republike Srbije usvojila 28. decembra 2016. godine.

Izmenama Zakona o javnim medijskim servisima predviđeno je i da se javni medijski servisi u 2017. godini finansiraju sa četiri milijarde dinara iz budžeta, a izmenom Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, predviđa se da će i naredne godine biti naplaćivana taksa od 150 dinara.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 28.12.2016.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija