Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

FORMIRANE RADNE GRUPE U SKLOPU PRIPREMA ZA SPROVOĐENJE IZBORA ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE: RIK je formirala radne grupe za normativne poslove, za finansijske poslove, za unapređenje izbornog procesa za osobe sa invaliditetom i za informisanje


Republička izborna komisija obrazovala je 28. decembra 2016. godine četiri radne grupe u sklopu priprema za sprovođenje izbora za predsednika Republike Srbije, koji će biti održani na proleće 2017. godine.

RIK je odlučila da formira radne grupe za normativne poslove, za finansijske poslove, za unapređenje izbornog procesa za osobe sa invaliditetom i za informisanje.

Radna grupa za unapređenje izbornog procesa za osobe sa invaliditetom razmatraće pitanja od značaja za unapređenje položaja i veće učešće osoba sa invaliditetom u izbornom procesu, te moguće mere za unapređenje funkcionalne pristupačnosti izbornog procesa osobama sa invaliditetom kroz prilagođenost biračkih mesta i izbornog materijala njihovim potrebama.

Na sednici RIK-a su imenovani i članovi radnih grupa.

Predsednik RIK, Vladimir Dimitrijević, rekao je da radne grupe do izbora treba da pripreme sav materijal za njihovo sprovođenje.

RIK je ranije za sprovođenje redovnih izbora za predsednika Republike Srbije predvidela 1,2 milijardi dinara, i to na osnovu procene da će biti 15 predsedničkih kandidata.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 28.12.2016.
Naslov: Redakcija