Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽAN BESPLATNI VEBINAR KOMPANIJE PARAGRAF NA TEMU “PORESKE I RAČUNOVODSTVENE AKTUELNOSTI VEZANE ZA KRAJ POSLOVNE GODINE”


Kompanija Paragraf organizovala je 28. novembra 2023. godine vebinar na temu "Poreske i računovodstvene aktuelnosti vezane za kraj poslovne godine".

Kompanija Paragraf i redakcija "Poresko-računovodstveni instruktor" tradicionalno su organizovali besplatno savetovanje vezano za poreske i računovodstvene teme koje svoju aktuelnost dobijaju krajem poslovne godine.

Učesnici vebinara su imali priliku da se podsete poreskih i računovodstvenih pravila koja svoju aktuelnost dobijaju krajem svake poslovne godine. Takođe, budući da su do održavanja vebinara bile usvojene izmene i dopune pojedinih poreskih propisa, kao i Zakona o elektronskom fakturisanju, učesnici su imali priliku da se upoznaju i sa tim izmenama, kao i da dobiju odgovore na postavljena pitanja.

Vebinar je bio namenjen računovođama, finansijskim direktorima, poreskim savetnicima, kao i svim drugim licima koja u svom poslovanju primenjuju poreske i računovodstvene propise, kao i propise iz oblasti elektronskog fakturisanja i fiskalizacije.

Predavači, Aleksandar Milanović - glavni i odgovorni urednik izdanja "Poresko-računovodstveni instruktor", Olica Pješčić - pomoćnik glavnog i odgovornog urednika izdanja "Poresko-računovodstveni instruktor" i dr Marina Protić - ovlašćeni revizor, pažnju su posvetili sledećim temama:

  • Osvrt na izmene poreskih propisa i Zakona o elektronskom fakturisanju
  • Poreske teme vezane za kraj poslovne godine (poreski tretman izdataka za reklamu i reprezentaciju, utvrđivanje manjka i rashoda dobara, ispravka srazmernog poreskog odbitka...)
  • Predzaključne radnje i knjiženja sa osvrtom na popis za 2023. godinu
  • Ostale aktuelnosti

Izvor: Redakcija Paragraf Lex, 28.11.2023.