Zastava Bosne i Hercegovine

IZMENJEN UGOVOR O IZBEGAVANJU DVOSTRUKOG OPOREZIVANJA SA HRVATSKOM


Od 1. decembra 2021. godine (u odnosu na poreze koji nisu porezi po odbitku) i u Republici Srbiji i u Republici Hrvatskoj primenjuje se Ugovor između Savezne Vlade Savezne Republike Jugoslavije i Vlade Republike Hrvatske o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu ("Sl. list SCG - Međunarodni ugovori", br. 6/2004 - dalje: Ugovor) izmenjen Multilateralnom konvencijom za primenu mera koje se u cilju sprečavanja erozije poreske osnovice i premeštanja dobiti odnose na poreske ugovore ("Sl. glasnik RS - Međunarodni ugovori", br. 3/2018 - dalje: MK).

U odnosu na poreze po odbitku, Ugovor se (i u Republici Srbiji i u Republici Hrvatskoj) primenjuje od 1. januara 2022. godine.

Izmenjeni tekst Ugovora pripremio je nadležni organ Republike Srbije i on predstavlja njegovo razumevanje izmena koje su u Ugovor unete zbog MK.

Izmenjen tekst ugovora će blagovremeno biti objavljen na sajtu Ministarstva finansija (u rubrici: "Propisi - ugovori o izbegavanju dvostrukog oporezivanja" https://www.mfin.gov.rs/propisi/ugovori-o-izbegavanju-dvostrukog-oporezivanja/).

Izvor: Redakcija, mr Dejan Dabetić, 26.11.2021.
Redakcija, mr Dejan Dabetić, 26.11.2021.