Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ZAKON O OZAKONJENJU OBJEKATA: Istekao rok za predaju spiska nelegalnih objekata. Iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poručuju lokalnim samoupravama da neće praviti problem ukoliko zakasne desetak dana, kao i da će im odobriti da privremeno povećaju broj zaposlenih da bi se ubrzao popis nelegalnih objekata i njihovo ozakonjenje. Prioritet kod ozakonjenja imaće porodične kuće, pa tek onda višespratnice


Rok do kojeg su lokalne vlasti morale da popišu nelegalne objekte istekao je 27. novembra 2016. godine.

Međutim, iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poručuju lokalnim samoupravama da neće praviti problem ukoliko zakasne desetak dana, kao i da će im odobriti da privremeno povećaju broj zaposlenih da bi se ubrzao popis nelegalnih objekata i njihovo ozakonjenje.

Novina je da će svaki zaposleni imati propisane kvote koliko predmeta mora da završi.

Sa druge strane, Zakon o ozakonjenju objekata ("Sl. glasnik RS", br. 96/2015), donet da bi se pomoglo onima koji su gradili bez građevinske dozvole da dobiju papire i počnu da plaćaju porez na imovinu, ne precizira do kada ozakonjenje treba da se završi. Kako bi se i taj proces ubrzao, nadležni najavljuju da će prioritet kod ozakonjenja imati porodične kuće, pa tek onda višespratnice.

Izvor: Vebsajt RTS, 27.11. 2016.
Naslov: Redakcija