Zastava Bosne i Hercegovine

GRAD BEOGRAD: Sednica Skupštine grada 30. novembra 2016. godine - Na dnevnom redu predlozi odluka o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti na teritoriji grada Beograda za utvrđivanje poreza na imovinu za 2017. godinu, o dopuni Odluke o visini stope poreza na imovinu, o izmenama i dopunama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji Beograda, o izmenama i dopunama Odluke o gradskom pravobranilaštvu Grada Beograda


Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za sredu, 30. novembar 2016. godine, sednicu gradskog parlamenta, koja će se održati od 10 časova u zgradi na Trgu Nikole Pašića.

Pred odbornicima će se naći:

  • Predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti na teritoriji grada Beograda za utvrđivanje poreza na imovinu za 2017. godinu,
  • Predlog odluke o dopuni Odluke o visini stope poreza na imovinu,
  • Predlog odluke o konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu neizmirenih ustupljenih javnih prihoda - poreza na zarade u trajni ulog u kapitalu privrednog društva fabrike autobusa i specijalnih vozila "Ikarbus" a.d.
  • Predlog odluke o konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu neizmirenih ustupljenih javnih prihoda - poreza na zarade u udeo u kapitalu preduzeća "DES" d.o.o. iz Novog Sada.

Odbornici će raspravljati i o Predlogu plana detaljne regulacije bloka između Beogradske, Krunske, Prote Mateje i Njegoševe na Vračaru, Predlogu izmena i dopuna Plana detaljne regulacije dela vračarskog platoa za deo bloka između ulica Bore Stankovića, Katanićeve, Makenzijeve i Borislava Pekića, Predlogu plana detaljne regulacije za blok između ulica Cara Dušana, Filipa Višnjića, Zadužbinske, Mostarske i Šumadijske, kao i Predlogu plana detaljne regulacije za izgradnju gasovoda od postojećeg magistralnog gasovoda mg-05 do područja Beograd na vodi sa priključkom do BIP-a.

Pred odbornicima su i :

  • Predlog odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor na kome je nosilac prava javne svojine Grad Beograd,
  • Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o raspolaganju stanovima Grada Beograda,
  • Predlog odluke o obavljanju delatnosti zoohigijene na teritoriji grada,
  • Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite.
  • Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji Beograda,
  • Predlog odluke o radnom vremenu zdravstvenih ustanova čiji je osnivač grad,
  • Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o gradskom pravobranilaštvu Grada Beograda.

Odbornici će odlučivati i o predlozima odluka o podizanju spomenika Milanu Tepiću, biste dr Ludvika Hiršfelda i Tadije Sondermajera, kao i o dodeli naziva ulica na teritoriji opštine Palilula - Ulica profesora Mihaila Đurića i Ulica Migela Asturijusa.

Po skraćenom postupku odlučivaće se o Predlogu zaključka o izmeni Zaključka o pristupanju promeni Statuta Grada Beograda, kao i razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd.

Izvor: Vebsajt Beoinfo, 27.11.2016.
Naslov: Redakcija